El futur centre d'interpretació de l'estany, entre els projectes subvencionats pel fons FEDER

14-09-09
Holamon

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha aconseguit que el futur Centre d’Interpretació de l’Estany d’Ivars i Vila-sana sigui un dels 221 projectes que han estat seleccionats a nivell de tot Catalunya per a ser beneficiaris de les subvencions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que gestiona el departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat i que estan destinats al foment de la competitivitat i l’ocupació.

Concretament, l’aportació que rebrà el projecte per a la seva execució i construcció és de 282.982 euros, que es corresponen al 50 per cent del seu cost de la primera fase corresponent al Centre d’interpretació ambiental.

Cal recordar que el passat mes de gener de 2009, el Consell General del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana va aprovar el projecte bàsic de restauració de l’emblemàtica masia de Cal Sinén, edifici on s’ubicarà el futur centre d’interpretació, així com també un centre d’informació. Tal com s’ha descrit en el projecte bàsic, el futur centre d’interpretació difondrà el projecte de recuperació de l’estany, així com tots aquells estudis dels que és objecte aquest espai natural per encàrrec del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana. A més a més, comptarà amb una aula audiovisual per a 45 persones i tindrà un espai d’exposició permanent i un altre de temporal, entre d’altres.

A més a més del fons Feder, per al projecte de restauració de la masia de Cal Sinén, el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana també té previst presentar una sol•licitud a la propera convocatòria dels ajuts Leader.