Arriba un nou exemplar de cavall de la raça de la camarga a l'estany d'Ivars i Vila-sana

30-06-16
cavallnens

L'estany disposa d'un nou animal gràcies a la cessió que ha fet el Parc Natural del Delta de l’Ebre i la col·laboració de Boira de Ponent i Boira Bike

 
Es tracta d’un cavall mascle, molt jove, que farà la tasca de pastura i trepig de la zona del canyissar de poca profunditat, que afavoreix la creació de clarianes, una diversitat d’estrats de canyissar que propicia tant la presència de més invertebrats com la millora de l’hàbitat de moltes espècies d’ocells protegides. La mallerenga de bigotis i el bitó són dues de les espècies que poden aprofitar millor el treball dels cavalls. L’equí pasturarà per la zona humida del canyissar, instrument molt interessant per a la gestió i conservació de l’espai natural.
 
Els nens i nenes participants en la setmana natural que organitza el Consorci de l’Estany han donat la benvinguda al cavall, que acabava d’arribar del Delta i que de moment s’ha instal·lat en un tancat que té accés al canyissar, per a la seva adaptació. Passades unes setmanes, el cavall s’alliberarà al mateix espai on ja pasturen els altres dos exemplars, que van arribar l’any 2009 i que estan fent una bona tasca, per tal que treballin plegats.
 
El trasllat del cavall del Delta de l’Ebre a l’estany ha estat possible gràcies a la col·laboració de Boira de Ponent i Boira Bike, que en el marc de la II Ruta de la Boira van recaptar diners per finançar les despeses del transport i per a l’alimentació complementària que cal a l’animal durant l’hivern. Irene Barón, de Boira de Ponent, ha explicat que a part de la satisfacció de veure ja el cavall, ara el que cal es donar-li nom i per aquest motiu es prepararà per d’aquí a unes setmanes el bateig de l’equí amb una gran festa.
 
Durant tres setmanes, aquesta és la primera, una cinquantena de canalla entre 7 i 12 anys realitzaran tot un seguit d’activitats en aquest espai natural. Gimcanes, anellaments d’ocells, geocaching, acampades, trampeig de mamífers, manualitats o equinoteràpia són algunes de les propostes per a aquest dies.