Versos a l'estany

04-06-14
primavera - estiu 2014

Us presentem una de les noves propostes programades dins el calendari d'activitats i tallers primavera - estiu 2104, a l'estany d'Ivars i Vila-sana.

Versos a l'estany és el nom proposat per la poetessa Àngels Marzo, per a fer un recital de poemes de Maria-Merçè Marçal. Una trobada molt especial en un entorn natural amb una simbiosi entre poesia i natura.

L'acte serà el proper dissabte 14 de juny a les 21h.

El punt de trobada serà per la zona d'accés d'Ivars.

Preu: 3€

Activitat per a tots els públics i totes les edats.

Formulari d'inscripció >>

A continuació, llegireu un tast del recital: 

"Un personatge de Karen Blixen davant la pregunta per la seva identitat - "i vostè qui és?"- diu: "Permeti'm que li respongui en la forma clàssica i que li expliqui una història. Hi havia una vegada..."

 ***

En una comarca del poble de la comarca que avui s'anomena el Pla d'Urgell hi ha la masia que van construir els meus avis paterns. Ells venien de Sant Martí de Tous i d'Esparraguera. Només vaig arribar conèixer la meva àvia, i per poc temps. Quan ella va morir jo tenia tres anys. El meu primer record, que data d'uns mesos més tard, evoca un trasllat de casa: una mudança. Només dues imatges: algú, potser el meu pare, feia entrar dins una saca, per endur-se'l, un gat que miolava i s'hi resistia. La meva mare plorava. Curiosament, en grec, el mot per dir trasllat, mudança, és "metàfora". Un caprici lingüístic, potser irònic, lliga el meu primer record a la poesia."

 Maria Mercè Marçal, Sota el signe del drac